για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

The Root of All Evil - Ελληνικοί υπότιτλοιΤο ντοκιμαντέρ του γνωστού άθεου ακαδημαϊκού και συγγραφέα Richard Dawkins, The Root of All Evil? (Η Ρίζα Όλων των Κακών;) εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η θρησκεία προσπαθεί να κερδίσει έδαφος εις βάρος της επιστημονικής αλήθειας και της κριτικής σκέψης, επιχειρώντας να αναβιώσει έναν μικρό μεσαίωνα στην εποχή μας. 

Η συγκεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ αποτελείται από δύο συνεχόμενα επεισόδια: ο τίτλος του πρώτο μέρους είναι The God Delusion (Η περί Θεού Αυταπάτη) ομώνυμος με το best seller βιβλίο του Dawkins, ενώ ο τίτλος του δεύτερου μέρους [48:00] είναι The Virus Οf Faith (Ο Ιός της Πίστης).

Source translation video: http://www.youtube.com/watch?v=FIuv2f...
Source translation channel: http://www.youtube.com/user/themorfeas1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου