για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Το Πλοίο της Ειρήνης (Peace boat) θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το Πλοίο της Ειρήνης (Peace boat), στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 και την επομένη 17 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη.

Το πλοίο της ειρήνης στον Πειραιά και στη Σαντορίνη

Με ομάδα των επιζώντων της Χιροσίμα και Ναγκασάκι μεταξύ των επιβατών του θα καταπλεύσει στη Σαντορίνη το Πλοίο της Ειρήνης (Peace boat), στις 17 Σεπτεμβρίου

               το Πλοίο της Ειρήνης (Peace boat)                 

Οι επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (Χιμπακούσα στα ιαπωνικά), θα τύχουν τιμητικής υποδοχής στον Πειραιά από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) και την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος της τιμημένης με Νόμπελ Ειρήνης διεθνούς οργάνωσης International Physicians for the Prevention of Nuclear War – IPPNW). Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος του 92ου παγκόσμιου ταξιδιού, που οργανώνει η ομώνυμη διεθνής οργάνωση με κύριο αίτημα έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα, πολέμους και βία.
Το Peace Boat θα αποπλεύσει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας για τη Σαντορίνη ενώ το πρωί της επόμενης μέρας 17/09 θα συναντηθεί με την Δημοτική Αρχή στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση θα απαγγείλουν το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, Ειρήνη, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πύργου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες του προγράμματος στην Ελλάδα θα βρείτε στο ακόλουθο link: http://ippnwgr.blogspot.gr/2016/09/2016.html
Το «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat) είναι μια διεθνής μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση με βάση την Ιαπωνία και στόχο έχει την προώθηση της ειρήνης, της κατάργησης των πυρηνικών, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ισότητας και της αειφόρου ανάπτυξης καθώς και του σεβασμό του περιβάλλοντος.
Το «Πλοίο της Ειρήνης» διεξάγει τις κύριες δραστηριότητές της μέσα από ένα ναυλωμένο επιβατηγό πλοίο που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Το πλοίο δημιουργεί ένα ουδέτερο, κινητό χώρο και επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε διασυνοριακό διάλογο και την αμοιβαία συνεργασία στη θάλασσα και στα λιμάνια που επισκέπτεται.
Η οργάνωση Peace Boat έχει εξασφαλίσει συνεργασίες σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://peaceboat.org/english/?menu=44


______________
https://cyclades24.gr/2016/09/ploio-eirinis-santorini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου