για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Αντιπολεμικές, αντιϊμπεριαλιστικές, αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργανώνει ο Συντονισμός Προσφυγικού-Μεταναστευτικού σήμερα σε εννέα πόλεις της χώρας.

  Να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους   


Οι φορείς που διοργανώνουν την κεντρική διαδήλωση στην Αθήνα, επισημαίνουν πως «χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση».
Το Συντονιστικό στην ανακοίνωσή του προσθέτει πως «η Ένωση γιατρών Λέσβου διακηρύσσει ότι η Λέσβος θα παραμείνει νησί αλληλεγγύης, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου δηλώνει ότι σαν επιστημονική ιατρική κοινότητα γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι ενήλικοι κινδυνεύουν να νοσήσουν απ’ το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την κακή διατροφή, τα τροχαία ατυχήματα και πολλά άλλα, όχι όμως από την παρουσία του μετανάστη δίπλα τους».
Ακόμη αναφέρεται πως οι Σύλλογοι Γονέων του 72ου δημοτικού Αθήνας, από τα σχολεία που θα λειτουργήσει δομή για προσφυγόπουλα, και η Ένωση Γονέων Κηφισιάς τονίζουν, πως αποδοκιμάζουν τις λογικές και τις αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που, υιοθετώντας ρατσιστικές αντιλήψεις δεν δέχονται παιδιά στα σχολεία, καθώς και πως η ένταξη προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, με τη βοήθεια όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας, μπορεί να αξιοποιηθεί για να διευρύνει τον μορφωτικό και πολιτιστικό ορίζοντα όλων των παιδιών.
Επιπλέον δε, μπορεί να εμπλουτίσει τον ψυχικό τους κόσμο με τις αξίες της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, της αλληλοκατανόησης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Μπορεί να συμβάλει στο να προετοιμαστούν οι επόμενες γενιές στην προάσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών ως υπέρτατο αγαθό.
Σύμφωνα με το άλεσμα του Συντονιστικού κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν:
Στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. και πορεία προς Βουλή, γραφεία της Ε.Ε., πρεσβεία των ΗΠΑ. 
Στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6 μ.μ. από πρωτοβάθμια σωματεία, την Ε’ ΕΛΜΕ, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, κινήσεις πόλης, αντιρατσιστικές συλλογικότητες. 
Στην Πάτρα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου από συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων και εργατικά σχήματα. 
Στο Βόλο στις 6.30 στην πλ. Αγ. Νικολάου 
  1. Στο Ρέθυμνο στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο
  • Στην Ξάνθη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Στην Κοζάνη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία 
  • Στην Καρδίτσα στις 7 μ.μ.στην κεντρική πλατεία, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κ.α. φορείς
  • Στα Τρίκαλα  στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα
Στη Λέσβο έγινε την Τρίτη αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από πλήθος φορέων.  
Στο Ηράκλειο Κρήτης ετοιμάζεται εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για της 24 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου