για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.
Powered By Blogger

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η Αθήνα διαδηλώνει αντιπολεμικά και υπέρ των προσφύγων

antifasistiko-5.jpg

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντιπολεμικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν συλλογικότητες στήριξης και αλληλεγγύης υπέρ προσφύγων και μεταναστών, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και εργατικά σωματεία στο κέντρο της Αθήνας και με τελικό προορισμό την αμερικανική πρεσβεία.
Η ειρηνική πορεία, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε παλμό και δυναμική, ενώ συμμετείχαν και πρόσφυγες που βρίσκονται στην Αθήνα.
Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα κ.α.

Στις διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα κάλεσαν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και 14 πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία με ξεχωριστές αποφάσεις τους, το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές, αντιπολεμικές πρωτοβουλίες, κινήσεις, χώροι αλληλεγγύης, Συντονισμοί, εργατικά σχήματα, η Attack, λαϊκές συνελεύσεις, εργατικές λέσχες, κινήσεις πόλης-περιφέρειας, ενώ στηρίζουν με δικά τους καλέσματα: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Α.Π. Ροσινάντε, ΕΕΚ, ΛΑ.Ε., Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ΟΚΔΕ κ.ά., καθώς και η ΑΔΕΔΥ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πορείες διαμαρτυρίας από κοινωνικές δομές και ΒΙΟΜΕ
Δυναμικό συλλαλητήριο για τα εργασιακά στο Σύνταγμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου