για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Έχασε τη ζωή του ο πιλότος του Μιραζ που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στη Σκύρο, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΟΡΟΣ. Ετών 34, Σμηναγός, πατέρας τριών παιδιών, από το Μαυροβούνι ΚαρδίτσαςENAΣ ακόμα νεκρός...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΟΡΟΣ. Ετών 34, Σμηναγός, πατέρας τριών παιδιών, από το Μαυροβούνι Καρδίτσας. Ένας ακόμα νεκρός στο βωμό των ανταγωνισμών της πλουτοκρατίας και της αστικής τάξης Ελλάδας και Τουρκίας, στον πολεμοχαρή βωμό των ανταγωνισμών που έχουν ως επίδικο τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. Ή μήπως είναι ανταγωνισμός των εργατών και του λαού των δύο χωρών και δεν το πήραμε χαμπάρι; 
Ένας ακόμα νεκρός στην πολεμική μηχανή που ζεσταίνεται και βρυχάται, στη δίνη της βαθιάς εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. "Έπεσε υπερ πίστεως και πατρίδας μαχόμενος για την προάσπιση της εθνική κυριαρχίας..", έσπευσε κι έγραψε ο ...στρατηλάτης Καμμένος, κι έτσι θα πουν στα παιδιά του, στη γυναίκα του, στους γονείς του που δεν θα δουν τον πατέρα, τον άντρα, το παιδί τους να γυρίζει απόψε στο σπίτι....
Ποιά "πατρίδα" και ποιά "εθνική κυριαρχία" τολμάς και πιάνεις στο στόμα σου βρε προδότη Καμμένε, που -εσύ και η παρέα σου, τωρινοί και προηγούμενοι- έχετε τα πάντα παραδώσει, και τώρα με τους τυχοδιωκτισμούς σας, παραδομένα πιονάκια στη διεθνή συμμορία, πάτε -μαζί με τους όμοιους σας απέναντι- να γεμίσετε φέρετρα τα σπίτια του λαού και στις δυό πλευρές του Αιγαίου για να δείτε ποιά χώρας η πλουτοκρατία θα βγεί πιό ισχυρή και ποιάς χώρας ο λαός θα εξαθλιωθεί περισσότερο; -
Δ.Τζ.
~~~~~~~
"Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΑΚΡ 
έβαψαν τα χέρια τους στα αίμα.
Ο νεκρός πιλότος, όπως και νεκροί συνάδελφοι του μαζί με τους φαντάρους στις δύο ακτές του Αιγαίου που έχουν χάσει την ζωή τους σε ατυχήματα-αυτοκτονίες κλπ, είναι τα θύματα των πολεμικών προετοιμασιών και της επιβολής των "εθνικών δικαίων" διαμέσου της Στρατιωτικής Ισχύος, είναι οι δολοφονημένοι για χάρη του Αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων δύο κρατών που ολοένα εντείνουν τον ανταγωνισμό τους.
Ένας ανταγωνισμός που έχει ως επίδικο τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας.
Οι εθνικιστικές και πολεμοχαρείς δηλώσεις από τους πιο σημαντικούς πολιτειακούς παράγοντες των δύο κρατών, η ακραία προπαγάνδα των ΜΜΕ δεν μπορεί να αποκρύψει τη μία και πραγματική αλήθεια: εμείς καλούμαστε να γίνουμε οι θύτες και τα θύματα, να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα του Έλληνα και Τούρκου Βαρδινογιάννη και Λάτση, της MOBIL, BP, TOTAL, ENI...
Ο πιλότος χάνεται την ίδια στιγμή που στην Ανατολική Μεσόγειο συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας προκειμένου να βυθίσουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής στο αίμα και την προσφυγιά, διεκδικώντας ζώνες επιρροής, κοιτάσματα και αγωγούς, αγορές για τα όπλα των πολεμικών βιομηχανιών τους και μερίδιο από την Ανοικοδόμηση της Καταστροφή που προκαλούν!
Σε αυτό το έγκλημα έχει μερίδιο η ελληνική κυβέρνηση, έχουν συμβολή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 
Εμείς όχι μόνο εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να τους Σταματήσουμε.
Ο Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός σημαίνει θάνατο, οδηγεί στον πολεμικό όλεθρο.
Θεωρούμε ότι δεν έχουμε κανένα εθνικό συμφέρον, κανένα κοινό συμφέρον με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον κόσμο του πλούτου που εκπροσωπούν.
Είναι εχθροί μας.
Αυτοί κήρυξαν τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, αυτοί μας κλέβουν την εργασία, την σύνταξη, το σπίτι και τους κόπους μιας ζωής, τα αγαθά της παιδείας-υγείας-πολιτισμού, αυτοί μας λεηλατούν το παρόν και το μέλλον.
Αυτοί μας σπρώχνουν να γίνουν Πραιτοριανοί τους, μισθοφόροι τους σε Στρατό και Αστυνομία, είτε Αναλώσιμοι φαντάροι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.
Καθήκον μας η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και όλους τους ιμπεριαλιστές από Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική.
Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε".

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2018/04/blog-post_26.html
___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου