για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Διαδήλωση της «Επιτροπής Ειρήνης στα Χανιά» την Τρίτη ενάντια στην έλευση του αεροπλανοφόρου

Ξανά στους δρόμους οι Χανιώτες ενάντια στο αεροπλανοφόρο

diadilosi-xania.jpg

Εικόνα από την διαδήλωση της «Επιτροπής Ειρήνης στα Χανιά»
 την Τρίτη ενάντια στην έλευση του αεροπλανοφόρου | agonaskritis.gr
Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης της πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Την κινητοποίηση οργανώνουν από κοινού η ΛΑ.Ε., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (μ-λ) ενώ τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, στηρίζει με ψήφισμά της και η ΕΛΜΕ Χανίων.
Την Τρίτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της «Επιτροπής Ειρήνης στα Χανιά» ενάντια στο ΝΑΤΟ αλλά και τις βάσεις στη Σούδα, με πικετοφορία και διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική ενώ η ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την πορεία ήταν αρκούντως θετική.
Εικόνα από την διαδήλωση της «Επιτροπής Ειρήνης στα Χανιά» 
την Τρίτη ενάντια στην έλευση του αεροπλανοφόρου | agonaskritis.gr
Σε κείμενό της, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων ανέφερε για την κινητοποίηση:
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, επισημαίνει τον επικίνδυνο χαρακτήρα των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου , την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης για τα ελληνοτουρκικά σύνορα  και τις απειλές  από την Τουρκία για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.
Τα γεγονότα αυτά, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο υποτίμησης και εφησυχασμού όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση και όσους τα παρουσιάζουν σαν κινήσεις «εσωτερικής κατανάλωσης». Η ευρύτερη περιοχή «βράζει» στην κυριολεξία από τους πολέμους, τις επεμβάσεις και τους σφοδρούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των αγορών, των ενεργειακών και άλλων πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι κυρίαρχες τάξεις των ιμπεριαλιστικών κρατών, των χωρών της περιοχής , ανάμεσά τους κι αυτές της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι μέσα στο «παιχνίδι».
Οι εξελίξεις κονιορτοποιούν τους μύθους για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» που δήθεν μας παρέχουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι παραβιάσεις, οι απειλές κι όλες οι κινήσεις της Τουρκίας , γίνονται κάτω «από τη μύτη» της ΝΑΤΟικής αρμάδας . (που ναυλοχεί στην Σούδα), ΝΑΤΟ και ΕΕ στην πράξη στηρίζουν την τουρκική επιθετικότητα.
Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των οικονομικών ισχυρών που περιβάλλονται με το μανδύα του «εθνικού συμφέροντος» και των «συμμαχικών υποχρεώσεων».
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα έρθει στα Χανιά για « αναψυχή» άλλο ένα αεροπλανοφόρο, όπως είχε γίνει και πριν λίγους μήνες, με σκοπό, το ξέπλυμα των ματωμένων από το αίμα αμάχων, δολαρίων τους. Οι αναμνήσεις από την τελευταία επίσκεψη στην πόλη μας είναι πολύ πρόσφατες, με τους καυγάδες των στρατιωτών, τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που προκάλεσαν να υπάρχουν ακόμα στη μνήμη των συμπολιτών μας.
 efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντιδράσεις στα Χανιά για την έλευση του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου
Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η δίκη των αντιφασιστών στα Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου