για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.
Powered By Blogger

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ντουτέρτε: «Αντίο Αμερική, δεν χρειαζόμαστε τα χρήματά σου»





Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε διεμήνυσε σήμερα προς τις ΗΠΑ να προετοιμαστούν για την ακύρωση της συμφωνίας σχετικά με την ανάπτυξη στρατευμάτων και εξοπλισμού στη χώρα του στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «αντίο, Αμερική» κι ότι η Μανίλα δεν χρειάζεται τα χρήματά της.
Ωστόσο, ο επικεφαλής του κράτους των Φιλιππίνων υπονόησε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να βελτιωθούν υπό τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
«Μου αρέσει το στόμα σου, είναι σαν το δικό μου, ναι, κύριε Πρόεδρε. Μοιάζουμε, και οι άνθρωποι με τα ίδια χαρακτηριστικά ενώνουν τις δυνάμεις τους».
Αναφερόμενος ωστόσο εκ νέου στη νυν κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία τον επέκρινε μετά τις δηλώσεις του για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έστειλε το μήνυμα: «Δεν σας χρειαζόμαστε».
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων έκανε την τοποθέτηση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αφού επέστρεψε στην χώρα του από επισκέψεις που πραγματοποίησε στην Καμπότζη και τη Σιγκαπούρη.
«Ετοιμαστείτε να φύγετε από τις Φιλιππίνες. Προετοιμαστείτε για την ενδεχόμενη απόσυρση ή κατάργηση της VFA», είπε.
Η Συμφωνία Επισκεπτόμενων Δυνάμεων (VFA), που υπεγράφη το 1998, παρείχε καθεστώς ασυλίας σε χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες που μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων ή επιχειρήσεων χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Αντίο, Αμερική και δούλεψε πάνω στα πρωτόκολλα τα οποία σταδιακά θα σε απομακρύνουν από τις Φιλιππίνες» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η απόφασή του θα εφαρμοστεί «οποιαδήποτε στιγμή σύντομα», μετά την αναθεώρηση μιας άλλης στρατιωτικής συμφωνίας, της Συμφωνίας Ενισχυμένης Αμυντικής Συνεργασίας.
Ο ηγέτης των Φιλιππίνων ήταν εμφανώς εκνευρισμένος με την Ουάσιγκτον εξαιτίας της απόφασης του οργανισμού Millennium Challenge Corp (MCC), ενός αμερικανικού κυβερνητικού οργανισμού που προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, να μην επιλέξει να περιλάβει τη Μανίλα στο νέο πρόγραμμα βοήθειας, εξαιτίας των ανησυχιών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα. Η Κίνα είπε ότι θα μας δώσει ακόμη πιο πολλά» τόνισε. «Η πολιτική εδώ στην νοτιοανατολική Ασία αλλάζει», πρόσθεσε.
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου